G-Shock

Casio G-Shock-klockor

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Märke
Armbandstyp
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 223

Sätt stigande sortering
Sida
per sida

Ska din klocka kunna tåla lite utöver det sedvanliga eller är du bara på jakt efter en riktigt fet klocka, då är Casio G-Shock garanterat något för dig. Casio G-Shock är ytterst robusta och är som gjorda för att tåla alla typer av utmaningar. De många olika Casio G-Shock klockorna innehåller flera olika funktioner så som radiostyrd tidvisning, solenergi, extrem vattentäthet ned till 200 meter och mycket mer därtill. De första Casio G-Shock kom ut på marknaden 1983. Sedan dess har G-Shock varit en av världens största succéer. Namnet G-Shock kommer från dess extrema motståndskraft när det kommer till hårda stötar och starka vibrationer. Klockan är designad för påfrestande förhållanden och är idealisk för sport- och utomhusaktiviteter. Två gånger om året blir standardmodellerna uppdaterade med nya funktioner och ny design. Samtidigt introduceras nya begränsade specialutgåvor ibland. G-Shock har länge varit mycket populär bland poliser, austronauter, brandmän, soldater och liknande yrkesgrupper. Mark Bowdens berättar i sin bok "Blackhawk Down", som senare blev filmatiserad, att DELTA gruppen bar G-Shock klockor under kampen i Somalia den 3 och 4. Oktober, 1993. Sedan dess har G-Shock närmast blivit standard för många specialenheter inom militären. Alla Casio G-Shock levereras i en vacker box, med manual. Klockgiganten.se är officiell återförsäljare av Casio.

 

Ge aldrig upp!

Det tog år för Kikuo Ibe, innan han kunde presentera den första oförstörbara klockan. Det var hans inställning; att aldrig ge upp, som ledde honom till framgång... vilket blev mottot och filosofin bakom G-Shock som märke. Det har också lett till att G-Shock fortsätter att flytta gränserna för vad en klocka är kapabel till, med ledande innovation och framåtsträvande teknologiska framsteg. Dagens G-Shock är utrustade med solcellsenergi, GPD, Bluetooth, radiostyrd kontroll o.s.v.. Det är alltså inom många områden som G-Shock ligger i täten, som t.ex. miljövänlig (solcellsenergi), teknologiskt (Bluetooth, GPS, radiostyrning) och självklart deras otroliga tålighet... att tåla tryck, stötar och annan yttre påverkan.

Exakt tid, oavsett var i världen som du befinner dig

Tack vare den innovativa GPS-hybrid-teknologin, som är en kombination av en energieffektiv GPS samt radioteknologi, så justeras tiden till att vara helt exakt - enligt var du befinner dig. G-Shock-klockan får nämligen (där det är tillgängligt) automatiskt radiosignaler från regionen där den befinner sig, och håller sig konstant med exakt tid; i större delen av världen. Självklart så kan klockans tid även ställas in manuellt.

 

“Absolute Toughness”

G-shock-klockan utvecklades under en tid då klockan generellt var ansedd att bara vara ett funktionellt smycket. Casio-ingenjören, Ibe, som drömde om att skapa den oförstörbara klockan, blev katalysator för en ny era i ur-världen. Efter att redan har rört om i grytan 1974, med sina digitale armbåndsure, så fick Casio än viktigare och mer banbrytande inverkan med deras otroligt tåliga G-Shock-klockor. 1983 så kom den första modellen ut på marknaden; G-Shock DW500. Det blev startskottet till en enorm framgångshistoria där dessa klockor blev en internationell favorit bland den urbana ungdomen. Den stötsäkra klockan blev snabbt synonymt med robusthet, innovation och multifunktionalitet. Äntligen så kunde man ha på sig en klocka när man åkte skateboard, BMX eller andra tuffa aktiviteter - utan att behöva begränsa sitt utövande. Hårda smällar från fall eller krockar var nämligen inga problem för G-Shock. Självklart så passar klockorna även i andra sammanhang; vardag, arbete, extremsport... en pålitlig och funktionell klocka, som hjälpt människor i mer än 35 år. Men, tro inte att Casio nöjer sig - för de ser fortfarande gränser som de vill flytta på.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;