Skagen
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandstyp
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

29 artiklar

Sätt stigande sortering

Ren skönhet med Skagen

“Vi har en otrolig och intensiv passion för design”, säger Skagen. Samtidigt så tyder allt på att även Skagens skandinaviska rötter har haft stort inflytande för deras minimalistiska och funktionella formgivning. “Vår “less-is-more”-inställning till klockdesign betyder att vi är mer benägna att förenkla, än att pynta/komplicera. De ser dock inte att deras konstanta strävan efter funktionell minimalism är något negativt, utan rent av något som bidrar till deras stadigvarande framgångar. Minimalism är tidlöst, och skär sig aldrig med något. Ren skönhet och enkel elegans, i harmoni från Skagen.

Skagen gör ditt liv enklare

För Skagen så handlar god formgivning inte enbart om utseende, utan även om det förbättrar ditt liv. Dock så behöver skönhet och funktion inte utesluta varandra, och de får gärna samverka. En enkel och ren urskiva är lättöverskådlig, inget som distraherar visning av tiden. En tunn boett är lättare att bära, och lättare att fungera med långärmade plagg. På detta sätt, menar Skagen, så kan bra design förbättra ditt liv - och minimalism är bra och funktionell formgivning.

Skagen Aaren Kulor

En av Skagens senaste och mest populära kollektioner är "Skagen Aaren Kulor". Kollektionen är inspirerad av de vackra byggnadsfasaderna som finns i Nyhavn (i Köpenhamn). Med denna kollektion så avser Skagen att sätta Kulör på vardagen, på ett enkelt och stilrent sätt. Trots sina starka färger så passar de med det mesta som du kan tänkas ha i garderoben, och vanligtvis så erbjuds modellerna i två olika storlekar; 36 respektive 41 mm bred boett. Storleksalternativen i kombination med att klockorna har (behagligt och lätt) silikonarmband, gör att de alltid är lätta att bära - oavsett årstid eller situation. Dessutom så är silikon både tåligt och lättskött, och eftersom armbandet sitter fast med det mycket användarvänliga "quick release", så går det snabbt och enkelt att städa/byta det. Se vårt utbud av häftiga Skagen Aaren Kulor  HÄR.

per sida

Skagenklockor


Charlotte & Henrik Jorst föddes i Danmark och1987 flyttade Charlotte till USA, där Henrik redan hade börjat jobba på Carlsberg (ett danskt bryggeri). Hon turnerade som "Miss Carlsberg", och sålde samtidigt en väns klockor. Efter ungefär halvannat år så bestämde sig Charlotte och Henrik för att tillverka sina egna klockor, och grundade "Skagen". Förhoppningen var att kunna sälja 200 klockor per månad, för att har råd med hyran. Hos urmakaren Comtech Watches, som kunde tillverka billigare klockor in sin fabrik i Hong Kong, så formgav paret Jorst sina första klockor - vilka visades i New York 1991. 1992 såldes deras klockor, för första gången, som Skagen-klockor.

Skagen är Danmarks nordligaste stad, och strax ovanför Skagen så möts Skagerrak och Kattegat (vilket deras logotyp symboliserar). Staden Skagen har inte bara bidragit med namnet, utan även med känslan och formgivningen: Minimalistisk, estetisk, ren och behaglig.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;