Prospex

Seiko Prospexklockor

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Märke
Armbandstyp
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 58

Sätt stigande sortering

Seiko Save the Ocean

Seiko Prospex Save The Ocean

2018 så ingick Seiko i ett officiellt samarbete med Fabien Cousteau (dykaren, som ni kanske redan känner till (bl.a. så tillbringade han 31 dagar, 20 meter under havsytan = "Mission31")). En av de häftiga och unika modellerna som har kommit ut, är t.ex. SNE498P1, som Cousteau själv använder när han dyker. Det finns även andra modeller i "Save the Ocean"-kollektionen, som är del av "Seiko Prospex", och har dess klassiska design, men som urskiljer sig med sina ikoniska urtavlor. Blåvalen har inspirerat den blåa fägen, eftersom den representerar något av det mest fantastiska i haven. En del av vinsten från försäljningen av "Save the Ocean"-klockorna går till Fabien Cousteaus "Ocean Learning Center", där de arbetar med att förbättra havsmiljön. Huvudinriktningarna just nu är den enorma mängd farlig plast som hamnar i haven samt den globala uppvärmningens effekt på havsmiljön. Seiko hjälper alltså till både ekonomiskt och genom att belysa problematiken.

Seiko Prospex #StreetSeries

Seiko Prospex Street Series, är en nyare serie från Prospex-kollektionen, vilken annonserades 2018 - och kom hit i början av 2019. Dessa klockor är inspirerade av världens första dykarur med titan-boett (vilket Seiko tillverkade, 1975). De har samma ikoniska yttre, men en mer kompakt formgivning. De är även lätta och har en förstärkt titan-boett, med en mycket modern design. Det förstärkta silikonarmbandet (med mönster som får det att se ut som gjort av läder) är perfekt för miljöer, där andra material skulle ha svårt för att klara påfrestningarna.

Street Series har en tredimensionell bezel, där Seikos fokus på detaljer verkligen syns, och urtavlan har kamoflaugemönster.

20 bar vattentäthet och roterande bezel - Seiko Prospex SSC737P1
Seiko Prospex SSC737P1
Vårt pris 3 999 kr Pris 4 999 kr
Mer information
Safirglas och silikonarmband - Seiko Prospex King Turtle Automatic SRPE05K1
Seiko Prospex King Turtle Automatic SRPE05K1
Vårt pris 5 899 kr Pris 7 299 kr
Mer information
Seiko Prospex Divers 1968 Reissue SPB187J1
Seiko Prospex Divers 1968 Reissue SPB187J1
Vårt pris 11 999 kr Pris 14 999 kr
Mer information
Seiko Prospex Padi King Turtle SRPG19K1
Seiko Prospex Padi King Turtle SRPG19K1
Vårt pris 6 399 kr Pris 7 999 kr
Mer information
Seiko Prospex Land Tortoise SRPG17K1 Seiko Prospex Land Tortoise SRPG17K1
Seiko Prospex Land Tortoise SRPG17K1
Vårt pris 5 199 kr Pris 6 499 kr
Mer information
Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE583P1 Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE583P1
Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE583P1
Vårt pris 5 399 kr Pris 6 799 kr
Mer information
Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE585P1 Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE585P1
Seiko Prospex Solar 200m Diver SNE585P1
Vårt pris 5 399 kr Pris 6 799 kr
Mer information
Sida
per sida

Prospex är en sammanslagning av orden: "PROfessional SPEcifications", vilket symboliserer Seikos fokus på att tillverka en kollektion klockor med hög kvalitet och med särskilt professionella specifikationer. Prospex-kollektionen startades med lanseringen av dykarur (redan 1965), men har med tiden kommit att inkludera även andra avancerade klockor. Seiko Prospex består nämligen av klockor som lämpar sig för äventyr, oavsett var... eller hur intensivt.

Seiko har faktisk också haft ett samarbete med "Professional Association of Diving Instructors" (PADI), där de ikoniska "Seiko Prospex Padi"-modellerna ges ut. Med mer än 50 års erfarenhet av att formge och skapa dykarur så har utveckling och innovation varit en del av resan, och kollektionen har kommit att handla om även andra inriktningar, både vad gäller design och funktion. Dock så har de alla en skruvkrona, placerad vid klockan 4, och boetterna är helrunda och extra stora - allt för att de ska vara lätta att hantera och läsa av. Oavsett om du söker äventyr i luften, till havs, på land eller under ytan - så ska du känna dig bättre rustad med en Seiko Prospex på handleden.

Seiko Prospex har det finaste japanska hantverket, en sådan kvalitet att det är omöjligt att ens försöka jämföra dem med billiga, mekaniska klockor. Material av högsta kvalitet, och fokus ner till minsta detalj. Detta avspeglar sig i priset, vilket är högre än de klassiska Seiko-klockorna.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;