PICTO-klockor - Innovation från 1984

När Steen George Christensen tog över sin fars urfabrik 1984 så hade han, och kompanjonen Erling Andersen, visionen om maximal minimalist. De två, unga hippisarna ville förändra den traditionella uppfattningen om den analoga klockans utseende. Urskiva och visare hade varit norm i hundratals år... nu var det dags för något nytt. Världens första klocka som visar tiden som piktogram. PICTO betyder "bild", och det är dessutom en ypperlig beskrivning av PICTO-klockorna. Minutvisaren är traditionell, men timvisaren är ersatt med en roterande prick - något annat finns inte på urtavlan. Mer minimalistiskt kan det inte bli, utan att upphöra att vara en klocka.

Här under kan du se en presentationsvideo av PICTO-klockor, som ger en njutbar inblick i hur elegant klockan fungerar... hur behagligt som tiden flyter fram.

Hos Klockgiganten.se kan du vara säker på att din PICTO-klocka är äkta, eftersom vi är officiell återförsäljare av PICTO. Garanti och kvalitet är säkrad, då klockorna kommer direkt från tillverkarna - efter kvalitetskontroll.

Stigande ordning

1 artiklar

Stigande ordning

1 artiklar

  Laddar...