Oris Klockor

Sedan 2016 så är Klockgiganten.se auktoriserad återförsäljare av Oris-klockor i Sverige. Det innebär att klockorna som vi säljer är äkta, kvalitetstestade samt kommer med giltig garanti och officiell service! Dessutom, som Sveriges enda Guld-garanti-återförsäljare, så får just våra kunder åtnjuta 4 års garanti på alla Oris urverk (det kräver dock registrering i Oris officiella databas).

I över 100 år så har Oris tillverkat schweiziska klockor med mycket hög kvalitet, och enbart koncentrerat sig på klockor med automatiska urverk.

Oris grundades 1904 i den schweiziska byn Hölstein, av Paul Cattin och Georges Christian. Det var annorlunda tider då, och de två männen tecknade kontrakt med stadens borgmästare om att tillverka klockor i Hölstein. Utvecklingen och framgångarna kom så fort och starkt, så 1911 så bestod arbetsstyrkan av över 300 anställda och Oris behövde bygga hus och lägenheter åt sina nyrekryterade urmakare (och deras familjer). 1925 så hade de vuxit ur sin första fabrik sedan länge, och hade sammanlagt 6 fabriker. Oris introducerade sitt första pilot-ur (med "pointer calender"-funktion och extra stor krona) 1938. Än i dag så är det en av Oris mest populära kollektioner, i nyutgåvan:  Oris Big Crown,.

Oris sätter stort värde på sin historia och eftermäle. Många av deras historiska modeller ges ut på nytt, med modern uppdatering... och säljs till ett pris som är långt under genomsnittet, för ett sådant känt märke med sådan hög kvalitet. Densamma låga prissättning gäller för deras många nya och innovativa modeller. Att vara schweiziskt är också viktigt för Oris, så självklart är alla deras klockor: "Swiss Made", med tillhörande kvalitetskontroll genom hela produktionsledet. Som en av mycket få, självständiga urmakare, så styr Oris sin egen väg och framgång - utan krav som skulle kunna underminera deras vision och kvalitet.

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandstyp
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne
Datumvisning

Artiklar 1-48 av 98

Sida
per sida