Oris
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandstyp
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 135

Sätt stigande sortering

Fokus på miljön

Under de senare åren så har Oris haft fokus på miljön, vilket har visats med en del exklusiva och begränsade kollektioner, som t.ex. "Clean the Ocean" (år 2019) - som fokuserar på all plast som förorenar världens hav och sjöar. På boettens baksida så finns en bit återvunnen plast, som en symbol för problemet. Kollektionen har tillverkats i samarbete med verksamheten: Pacific Garbage Screening, en verksamhet som arbetar med att utveckla en flytande plattform som ska minska mängden av plast i haven. Att samarbeta med annorlunda verksamheter för att sätta fokus på annorlunda områden händer allt oftare hos Oris nu, som även har samarbetat med Movember Foundation.

Nu (2019) så är fokuset på hållbarhet, och genom livsstilsmagasinet: Dossier, så har Oris och Rasmus Bjerngaard (entreprenör och grundare av företaget Nextfood) ingått ett samarbete. Nextfood tillverkar hållbar föda på ett nytt sätt. I framtiden så ska detta kunna utföras i riktigt stora anläggningar, för att klara av att föda den ständigt växande befolkningen på jorden, på ett hållbart sätt. I videon här så kan du få mer information om samarbetet mellan Oris och Nextfood.

Läcker grön urtavla på denna lyxiga och funktionella klocka - Oris Aquis Date 01 733 7732 4137-07 8 21 05PEB
Oris Aquis Date 01 733 7732 4137-07 8 21 05PEB
Vårt pris 19 799 kr Pris 23 299 kr
Mer information
Sida
per sida

Oris Klockor

Sedan 2016 så är Klockgiganten.se auktoriserad återförsäljare av Oris-klockor i Sverige. Det innebär att klockorna som vi säljer är äkta, kvalitetstestade samt kommer med giltig garanti och officiell service! Dessutom, som Sveriges enda Guld-garanti-återförsäljare, så får just våra kunder åtnjuta 4 års garanti på alla Oris urverk (det kräver dock registrering i Oris officiella databas).

I över 100 år så har Oris tillverkat schweiziska klockor med mycket hög kvalitet, och enbart koncentrerat sig på klockor med automatiska urverk.

Oris grundades 1904 i den schweiziska byn Hölstein, av Paul Cattin och Georges Christian. Det var annorlunda tider då, och de två männen tecknade kontrakt med stadens borgmästare om att tillverka klockor i Hölstein. Utvecklingen och framgångarna kom så fort och starkt, så 1911 så bestod arbetsstyrkan av över 300 anställda och Oris behövde bygga hus och lägenheter åt sina nyrekryterade urmakare (och deras familjer). 1925 så hade de vuxit ur sin första fabrik sedan länge, och hade sammanlagt 6 fabriker. Oris introducerade sitt första pilot-ur (med "pointer calender"-funktion och extra stor krona) 1938. Än i dag så är det en av Oris mest populära kollektioner, i nyutgåvan:  Oris Big Crown,.

Oris sätter stort värde på sin historia och eftermäle. Många av deras historiska modeller ges ut på nytt, med modern uppdatering... och säljs till ett pris som är långt under genomsnittet, för ett sådant känt märke med sådan hög kvalitet. Densamma låga prissättning gäller för deras många nya och innovativa modeller. Att vara schweiziskt är också viktigt för Oris, så självklart är alla deras klockor: "Swiss Made", med tillhörande kvalitetskontroll genom hela produktionsledet. Som en av mycket få, självständiga urmakare, så styr Oris sin egen väg och framgång - utan krav som skulle kunna underminera deras vision och kvalitet.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;