Guccissima

Gucci... även de som är totalt ointresserade av mode har nog hört talas om Gucci. Guccio Gucci (född 1881) grundade "The House of Gucci" 1921. Då handlade det om sadlar. Det tillkom bl.a. handväskor, men det dröjde ända till 1970, då Aldo Gucci råkade svara på ett samtal från urmakaren Severin Wunderman, tills den första Gucci-klockan skapades.

Wundermans största bidrag till Gucci var att kombinera diamanter med boetter av rostfritt stål. Under 70-talet så gick Gucci lysande, men Maurizio Gucci (Guccios barnbarn, Rodolfos son) tog över efter faderns död (1983) och han var en katastrof - vilket ledde till att Investcorp köpte Gucci 1988. Maurizio sålde sina sista aktier 1993, och två år senare så hyrde hans fru en lönnmördare för att avrätta honom.

Guccio Gucci dog 1953, Aldo Gucci 1990... och Severin Wunderman dog 2008. Gucci och GG-logotypen är odödliga. Numera ingår Gucci i "Kering Group", och står för ca 1/3 av Kering Groups totala inkomst. Gucci: Snart 100 år av mode av högsta kvalitet

Det finns inga produkter som matchar filtret.

  Laddar...