Fossil klockor


I Texas, 1984, startade Tom & Kosta Kartsotis företaget Overseas Products International, vars målsättning var att introducera klockor som placerade sig mellan oattraktivt billig och fashionabelt dyrt. De ville erbjuda hög kvalitet, vacker och moderiktig formgivning - till överkomligt pris.

Från Hong Kong tog Tom med sig tre kollektioner, två Swatch-aktiga och en retro. Retro-kollektionen döptes till Fossil, som de också brukade kalla sin pappa. Eftersom marknaden var så mättad av Swatch så fanns det inget intresse för de två Swatch-aktiga kollektionerna, men... retro-klockorna såldes ut snabbt. Framgångsreceptet var givet, och i samband med det så ändrades företagsnamnet till Fossil.

I början av 90-talet så började Fossil även att sälja andra produkter, och 2001 så startade deras uppköp av andra märken. Då var det schweiziska Zodiac, och därefter så har även Michele Watch, Skagen Designs och Misfit köpts upp. Kvalitet, Mode och Kul är filosofin bakom Fossils produkter, och "Bättre tillsammans" (Greater together) är deras ledord.

Fossil är måhända mest kända som ett mode-märke, men glöm inte bort att de även tänjer gränser. Deras "Wrist net" samt Kaleido, för att nämna två innovativa kollektioner.

Klockgiganten.se är officiell återförsäljare för Fossil, och vi har över 100 av deras modeller i eget lager. Vi ger prisgaranti på alla våra klockor, så om du hittar din Fossil billigare hos någon annan auktoriserad återförsäljare, och ger oss möjlighet att bekräfta det - så matchar vi deras pris.

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ

Artiklar 1-48 av 83

Sida