Arne Jacobsen

Arne Jacobsen-klockor

Arne Jacobsen (1902-1971) var tvivelsutan en av de främsta danska arkitekterna, och han satte dansk formgivning på världskartan. Utöver de otaliga möbler, byggnader och annat som Arne Jacobsen formgav, så skapade han även några av de vackraste danska klockorna. Roman-kollektionen tillkom i samband med skapandet av stadshuset i Århus, som Arne Jacobsen och Erik Møller hade gjort ritningarna till. Det kom in protester från invånare, vilket resulterade i att arkitekterna fick lägga till ett 60 meter högt torn, vilket Arne tyckte var "formgivning utan funktion". Då och där så skapades därför "Roman", för att ge funktion åt stadshustornet samt att bli en uppskattad armbandsklocka..

Klockorna från Arne Jacobsen är definitivt funktionella, och de finns för både män och kvinnor. Den tidlöst minimalistiska formgivningen passar alla människor, och alla tider. Mesh-armband eller läderarmband, fungerar lika bra.

Klockgiganten.se är utsedd till officiell återförsäljare av Arne Jacobsen, vilket innebär att vi enbart saluför äkta klockor som är kvalitetstestade, nytillverkade samt kommer med officiell garanti.

Stigande ordning

30 artiklar

Arne Jacobsen Bankers

Arne Jacobsen Bankers-klockor

1961 så var Arne Jacobsen en av fem erkända arkitekter som fick tävla om att skapa en byggnad där Danmarks Nationalbanks alla funktioner kunde vara samlade på samma plats, anpassat till platsen, En majoritet av juryn föredrog Jacobsens design, av flera orsaker - och därför fick han uppdraget. Byggnaden var inte klar förrän 7 år efter hans död, men sedan 1978 - då Nationalbanken var klar, så har den räknats som ett av hans viktigaste verk. I den marmorbeklädda entrén så hänger den vackra Arne Jacobsen Bankers Clock. Ett mästerverk i arkitektur, med klockan som pricken över i'et. Väldigt minimalistik, som du kan se på bilden.

Bankers-kollektionen finns till både kvinnor och män, och självklart i olika storlekar, i olika färger och med alternativa armband. Dessutom så finns den som väggklocka och som väckarklocka. Om vi inte har just den varianten som du föredrar, så kontakta oss, så kan vi undersöka om det är möjligt för oss att beställa hem den åt dig.

Arne Jacobsen Station vækkeur

Arne Jacobsen bordsklockor

Bordsklockorna stammar från Arne Jacobsens tidiga karriär. Efter att ha designat ett hus för H.J. Hansen, som vid den tidpunkten var direktör för möbeltillverkaren Laurtiz Knudsen, så frågade Hansen om han även kunde designa en klocka. Resultatet blev det som vi i dag känner som Station-klockan, vilken presenterades på Charlottenborgs våruställning, 1939, i Köpenhamn. Som du kan se på bilden så är klockan simpel och elegant, med siffror. Den finns som väckarklocka, väggur och armbandsklocka - i olika varianter.

Stigande ordning

30 artiklar

  Laddar...