Arne Jacobsen

Arne Jacobsen Klockor

Laddar...
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Arne Jacobsen (1902-1971) var tvivelsutan en av de främsta danska arkitekterna, och han satte dansk formgivning på världskartan. Utöver de otaliga möbler, byggnader och annat som Arne Jacobsen formgav, så skapade han även några av de vackraste danska klockorna. Roman-kollektionen tillkom i samband med skapandet av stadshuset i Århus, som Arne Jacobsen och Erik Møller hade gjort ritningarna till. Det kom in protester från invånare, vilket resulterade i att arkitekterna fick lägga till ett 60 meter högt torn, vilket Arne tyckte var "formgivning utan funktion". Då och där så skapades därför "Roman", för att ge funktion åt stadshustornet samt att bli en uppskattad armbandsklocka..

Klockorna från Arne Jacobsen är definitivt funktionella, och de finns för både män och kvinnor. Den tidlöst minimalistiska formgivningen passar alla människor, och alla tider. Mesh-armband eller läderarmband, fungerar lika bra.

Klockgiganten.se är utsedd till officiell återförsäljare av klockor från Arne Jacobsen, vilket innebär att vi enbart saluför äkta klockor som är kvalitetstestade, nytillverkade samt kommer med officiell garanti.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;