Skagenklockor


Charlotte & Henrik Jorst föddes i Danmark och1987 flyttade Charlotte till USA, där Henrik redan hade börjat jobba på Carlsberg (ett danskt bryggeri). Hon turnerade som "Miss Carlsberg", och sålde samtidigt en väns klockor. Efter ungefär halvannat år så bestämde sig Charlotte och Henrik för att tillverka sina egna klockor, och grundade "Skagen". Förhoppningen var att kunna sälja 200 klockor per månad, för att har råd med hyran. Hos urmakaren Comtech Watches, som kunde tillverka billigare klockor in sin fabrik i Hong Kong, så formgav paret Jorst sina första klockor - vilka visades i New York 1991. 1992 såldes deras klockor, för första gången, som Skagen-klockor.

Skagen är Danmarks nordligaste stad, och strax ovanför Skagen så möts Skagerrak och Kattegat (vilket deras logotyp symboliserar). Staden Skagen har inte bara bidragit med namnet, utan även med känslan och formgivningen: Minimalistisk, estetisk, ren och behaglig.

Stigande ordning

34 artiklar

Ren skönhet med Skagen

“Vi har en otrolig och intensiv passion för design”, säger Skagen. Samtidigt så tyder allt på att även Skagens skandinaviska rötter har haft stort inflytande för deras minimalistiska och funktionella formgivning. “Vår “less-is-more”-inställning till klockdesign betyder att vi är mer benägna att förenkla, än att pynta/komplicera. De ser dock inte att deras konstanta strävan efter funktionell minimalism är något negativt, utan rent av något som bidrar till deras stadigvarande framgångar. Minimalism är tidlöst, och skär sig aldrig med något. Ren skönhet och enkel elegans, i harmoni från Skagen.

Skagen gör ditt liv enklare

För Skagen så handlar god formgivning inte enbart om utseende, utan även om det förbättrar ditt liv. Dock så behöver skönhet och funktion inte utesluta varandra, och de får gärna samverka. En enkel och ren urskiva är lättöverskådlig, inget som distraherar visning av tiden. En tunn boett är lättare att bära, och lättare att fungera med långärmade plagg. På detta sätt, menar Skagen, så kan bra design förbättra ditt liv - och minimalism är bra och funktionell formgivning.

Stigande ordning

34 artiklar

  Laddar...