Festina

Festina-klockor - Time To Live

Filosofin bakom Festina är att allt tar sin tid. Med denna filosofi i fokus så tar sig Festina alltid den tid som behövs, för att skapa kollektioner med funktionella och snygga klockor. Inte all investerad tid syns, för det finns mycket kvalitet under den vackra designen, i både material och hantverk. Detta är en av anledningarna till att Festina varit i toppen så länge... de lever upp till förväntningarna.

Extraordinär Elegans möter Funktionalitet

Med mer än ett sekels erfarenhet av klockor och dess teknologi, kombinerat med deras utsökta formgivning, så har de lyckats charma klockfantaster över hela världen, och deras kollektioner har varit trendskapande. Festina är, för många, synonymt med Elegans och Funktionalitet, vilket tydligt syns i deras skapelser, oavsett om de är för män eller för kvinnor.

Klockgiganten.se är utnämnd som officiell återförsäljare av Festina klockor. Du kan därför vara helt trygg över att klockan är 100% äkta, samt att du får 2 års officiell service och garanti.

Stigande ordning

17 artiklar

Festina startades 1902, i Schweiz. Namnet kommer från tillverkarens motto: "Festina Lente" (= skynda långsamt). Ungefär 40 år senare, under andra världskriget, så kom Festina till Barcelona (Spanien). Där, långt senare, så skulle Festina möta Miguel Rodríguez.

Miguel Rodríguez Domínguez föddes 1948, i Andalusien, men i mitten av 60-talet så flyttade han till Barcelona. Bara några år senare, 1968, så flyttade han till Schweiz (för att undvika värnplikt), och stannade där till 1977. Av en slump, och med stor hjälp av sin prutförmåga så köpte han klockor i Schweiz, för nästan halva marknadsvärdet, och sålde dem i Barcelona - för marknadsvärdet. 1980 så startade han "Lotus", och bara 4 år senare så köpte han Festina (och skapade Festina-Lotus group). Därefter så har "Jaguar", "Candino", "Calypso", "Perrelet" och "Soprod" också köpts upp. Den samlade kunskapen från dessa sju klockmärken är vad som har bidragit till Festina Groups stora framgångar.

Stigande ordning

17 artiklar

  Laddar...