Polycarbon

Så sent som 2013 så skapade Dario Spallone, tillsammans med sin syster och några vänner, D1 Milano. Redan på Milan fashion week (i februari, samma år) så blev D1 Milan uppskattad för sina klockor.

D1 Milano var först i världen med att lansera en termokromatisk klocka. Armbandets färg är värmestyrd, och förändras alltså beroende på omgivande temperatur. Även om D1 Milanos modell är i begränsad upplaga, så kan vi nog förvänta oss att andra tillverkare också kommer att vilja pröva på den teknologin.

Klockorna tillverkas i Kina, i Shenzhen. Förutom att gränsa till Hong Kong så är Shenzhen välkänd som en stad som tillverkar kvalitetsklockor gränsande till den allra lyxigaste nivån. D1 Milano beskriver sina klockor som: "Kultiverat italienskt, äkta samt en upplevelse." De tillverkar "avslappnat häftiga klockor för de personer vars karaktär bygger deras personliga varumärke - och inte tvärt om".

För tillfället så har vi på Klockgiganten.se valt att saluföra deras klockor med plastarmband. För att vara mer detaljerad så är plasten Polykarbonat (PC), vilket är en otroligt tålig plast. Det är lätt att förväxla polykarbonat med plexiglas (som dock är en sprödare akrylplast), för den är så tålig. Polykarbonat är vanlig i visir, butiksfönster, flygplansfönster o.d.

Men, vilken D1 Milano ska du välja? Varför inte lita på Dario Spallones smak? Darios favorit är Monochrome Black.

Stigande ordning

4 artiklar

Stigande ordning

4 artiklar

  Laddar...