About Vintage

About Vintage Straps

About Vintage är en dansk urmakare med bas i Köpenhamn. Deras tidlösa formgivning har minimalistiska rötter med klassiska element.

Det som skulle bli About Vintage föddes 2013, på en strand i Västindien, där de två grundarna tillät sig att drömma stort. Visionen då, som är densamma i dag, är att klockorna ska vara konstant relevanta; i går, i dag, i morgon. About Vintage ska inte anpassa sig efter trender, som kommer och går. Enkla, men extraordinära herruroch damur. Här hänvisar vintage till de små ögonblicken eller upplevelserna som vi ibland får vara med om, som förändrar hur vi ser på världen.

Klockorna är formgivna och döpta efter viktiga årtal i klockans historia. Kronograf-kollektionen är uppdelad i tre årtal: 1815, 1821 samt 1844. 1815 var året då tekniken bakom kronografen blev uppfunnen. 1821 tillverkades det första kommersiella kronografuret, då den franska kungen ville göra tidtagning vid hästkapplöpningen. 1844 var året då det blev möjligt att nollställa tidtagningen, vilket möjliggjorde tidtagning upprepade gånger, efter varandra. Dagens kronografur hade fått sin grundform.

1820 så patenterades, för första gången, en självuppdragande klocka, vilket var startskottet till den automatiska klockan, så som vi känner det i dag. About Vintages automatiska kollektion är därför döpt efter årtalet då Thomas Prest registrerade det patentet.

1696 var året som det första kvartsur såldes. Detta gjorde armbandsklockor till något för alla, eftersom det var betydligt billigare att tillverka batteridrivna klockor, jämfört med automatiska urverk. Man kunde nu också göra klockorna mindre, vilket avspeglas i 1969-kollektionen, var storlek ligger mellan 36 och 39 mm.

Klockgiganten.se är officiell återförsäljare av About Vintage-klockor i Sverige, vilket betyder att du kan vara helt trygg vid ditt köp. Vi handlar direkt med märket, och märket står för garanti och äkthet. Vid eventuella frågor, kontakta gärna vår kundtjänst.

Det finns inga produkter som matchar filtret.

  Laddar...